UA / RU
Підтримати ZN.ua

​Апеляція ВАКС конфіскувала гірничо-збагачувальний комбінат російського олігарха на Дніпропетровщині

Раніше судді схилялись до думки,що російський бізнесмен продав комбінат 20 лютого 2022 року. 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України конфіскувала Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат, який розташований у Дніпропетровській області,однак був у власності російського олігарха Міхаіла Шелкова.

Як повідомив Центр протидії корупції, Апеляційна палата ВАКС збільшила перелік конфіскованих активів російського мільярдера Міхаіла Шелкова в Україні. Серед іншого у перелік потрапив  Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат, який виробляє ільменітовий концентрат. 

Відомо, що попри війну з 2014 року останні роки перед вторгненням продукція цього комбінату експортувалась до Росії, де, ймовірно, використовувалась  при виробництві зброї.

Читайте також: В США заявили, що незабаром почнуть конфіскацію російських активів для допомоги Україні

Нагадаємо, перша інстанція ВАКС відмовилась конфісковувати комбінат, стягнувши на користь держави лише кілька квартир, нежитлових приміщень, машин та 100% частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «ВСМПО ТИТАН Україна».

Відмову у конфіскації аргументували тим, що Шелков буцімто за чотири  дні до повномасштабного вторгнення РФпродав 75% акцій кіпрської компанії, яка володіє комбінатом.