UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антимонопольний комітет оштрафував "Ощадбанк" за обслуговування Картки киянина

У банку вимагали обов'язкове підключення до платної SMS-розсилки.

Антимонопольний комітет України сьогодні, 31 грудня, оштрафував державний "Ощадбанк" на 503,6 тис. грн. за порушення законодавства з економічної конкуренції під час обслуговування Карти киянина. Про це йдеться у повідомленні на сайті АМКУ.

"Ощадбанк" був єдиним банком-учасником проекту. І це дозволило йому висувати свої умови при отриманні Карти. Зокрема, у період з червня 2016 року до грудня 2021 року потрібно було обов'язкове підключення платної послуги СМС-інформування. Крім того, при реєстрації Карт через сайт та додаток Ощад 24/7 здійснювалася автоматична активація платної послуги СМС-інформування.

«За ці два порушення на АТ „Ощадбанк” накладено штраф на загальну суму 503,55 тис. грн. Визначаючи суму штрафу, Комітет врахував, що банк вже припинив порушення, не заперечував факт його вчинення та співпрацював із Комітетом під час розгляду справи», — повідомили в АМКУ.

Читайте також: Меморандум з МВФ: Антимонопольний комітет має нарешті змінитися

Нагадаємо, що державний "Ощадбанк" звітував про доход у розмірі 849 млн грн за підсумками трьох кварталів поточного року. Для порівняння, прибуток за минулий рік склав 4,74 млрд грн. Хоча банку вдалося досягти прогресу скорочення частки непрацюючого портфеля. Показник таких активів зменшився на 17 п.п. - з 51% до 34%, або на 17,2 млрд. грн.