UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антимонопольний комітет на мільйони оштрафував підприємство за "несправжнє масло"

Інформація на упаковці масла була неправдивою.

Антимонопольний комітет оштрафував "доньку" компанії "Ружин-молоко" за неправдиву інформацію, яку підприємство вказувало на упаковці одного зі своїх товарів - "масло солодковершкового", йдеться на сайті АМКУ.

Уточнюється, що в одній із дитячих спортивно-оздоровчих закладів Полтавської області ще у 2018 році зафіксували факт використання під час приготування їжі для дітей "масла", що на 74% складалася з немолочних жирів. При цьому на упаковці вказувалося, що це "масло солодковершкове селянське 73%". Однак, згідно із законом, до складу вершкового масла не можуть додаватися жири та білки немолочного походження.

Зазначається, що підприємство при цьому мала можливість отримувати неправомірний прибуток і переваги проти конкурентів, які дотримуються технологічних вимог.

"Використання при виробництві масла немолочного (рослинного) жиру створює інший, вже немолочний продукт із меншою собівартістю, ніж у справжнього масла. Називати такий продукт маслом не можна, адже це може ввести в оману споживача і вплинути на його намір придбати певну продукцію", – наголосили. в АМКУ.

За порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції на ДП "Ружин-молоко" наклали штраф у 1,6 млн. грн.

Читайте також: Ціни на продукти, пальне та комуналку: чого очікувати у наступному році

Раніше повідомлялося, що війна Росії в Україні вдарила по експортно-імпортних операціях, значно змінивши їх щодо країн-партнерів та товарів. Однак РФ залишається зовнішньоекономічним партнером України.