UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аналітики чекають падіння нафти WTI до рівнів 34-38 доларів

Ціни можуть повернутися до рівнів 2009 року. Сили гравців на підвищення підійшли до кінця.

Ціни на нафту марки WTI можуть знову протестувати основні рівні підтримки у 38 і 34 долара за барель, вважає керуючий директор бангкокській Chart Partners Group Томас Шредер.

Котирування опускалися до 37,75 долара за барель 24 серпня, а потім відскочили вгору вище 40 доларів за барель, "однак сили підійшли до кінця", і можна очікувати нового зниження до колишніх мінімумів, вважає експерт.

У довгостроковій перспективі рівень підтримки знаходиться десь біля 34 долара за барель - мінімумів, зафіксованих у 2009 році, вважає Шредер. У разі ж зростання цін, рівні опору, на його думку, знаходяться близько 50-52 долара за барель.

31 серпня котирування ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на жовтень до 16:30 знизилися більш ніж на 1,3% - до 44,6 долара за барель.

Читайте також: ОПЕК не буде боротися з низькими цінами на нафту до кінця року - ЗМІ

Аналітики Citigroup вважають, що ціни на нафту марки WTI можуть впасти до 30 доларів за барель, перш ніж виробники почнуть скорочувати видобуток,

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що виходячи з нових економічних реалій, необхідно адаптуватися до цін на нафту на рівні 30-40 доларів за барель.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро припустив, що венесуельська експортна нафта подешевшає до 30 доларів, якщо не станеться диво.