UA / RU
Підтримати ZN.ua

АМКУ зобов'язав компанії знизити ціни на цукор

Антимонопольний комітет України зобов'язав суб'єктів господарювання, які працюють на ринку цукру, привести оптові та роздрібні ціни до економічно обґрунтованого рівня.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

АМКУ зобов'язав привести оптові та роздрібні ціни до економічно обґрунтованого рівня 8 груп цукрових заводів, 11 виробників цукру, які не інтегровані в групи, 9 великих оптових постачальників і 8 найбільших торговельних мереж.

Антимонопольний комітет також попередив торгові мережі про недоцільність збільшення торговельної надбавки і створення дефіциту цукру, що продається на вагу, шляхом повного переходу на реалізацію фасованого цукру.

Основою рішення Антимонопольного комітету про неправомірність збільшення цін на цукор більш ніж на 17% у період з вересня по грудень 2010 року стала відсутність збільшення попиту на цей товар, значний запас виробників і те, що період з вересня по грудень не є періодом сезонного збільшення цін на цукор.

Нагадаємо, Міністерство аграрної ополітікі Україні розробило проект постанови Кабінету міністрів України, яким пропонується встановити мінімальні ціни на цукровий буряк і цукор у 2011-2012 маркетинговому році.