UA / RU
Підтримати ZN.ua

АМКУ відклав розгляд результатів дослідження енергоринку

Результати дослідження ринків електричної енергії та енергетичного вугілля країни поки відкладаються.

Антимонопольний комітет відклав розгляд результатів масштабного дослідження енергоринку України на предмет монополізму у зв'язку з тим, що напередодні відповідного засідання (було заплановане на 5 квітня) в АМКУ надійшло несподівано багато інформації, яку комітетові тепер доведеться детально проаналізувати.

"Перенесення дати проведення засідання пов'язане з надходженням в комітет 1 квітня 2016 року значного обсягу інформації від окремих суб'єктів господарювання та ради Оптового ринку електричної енергії, у тому числі експертних висновків ряду наукових установ за станом ринку електричної енергії і положення на ньому окремих суб'єктів ведення господарства, що потребує додаткового вивчення і аналізу", - пояснює АМКУ.

Дату нового засідання АМКУ ще не визначив, обіцяє повідомити про неї пізніше.

Нагадаємо, влітку 2015 року, після того, як АМКУ очолив Юрій Тереньев, комітет розпочав дослідження ринків електричної енергії та енергетичного вугілля України.

За підсумками попередніх результатів, АКУ оцінив як домінуюче положення державного "Енергоатому", групи ДТЕК і державного "Укргідроенерго" на ринку електроенергії з сумарною часткою понад 80%. Комітет направив цим компаніям свої попередні висновки, очікуючи отримати роз'яснення і докази конкуренції між сторонами.

Крім того, у вересні минулого року АМКУ почав розслідування монополізму ДТЕК Ахметова в електроенергетиці, в якому його підозрює Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).