UA / RU
Підтримати ZN.ua

АМКУ повторно запросив реакцію ринку на купівлю ДТЕК двох обленерго

Комітет чекає реакції до 17 квітня.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) повідомив про заявлену "ДТЕК Нафтогаз" щодо готовності після покупки "Київобленерго" і "Одесаобленерго" взяти на себе певні зобов'язання. Тому комітет знову звернувся до ринку з метою отримання думки. Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

Комітет приймає інформацію, зауваження і пропозиції з питання концентрацій і зобов'язань до 17 квітня.

Згідно з документом, ДТЕК до запуску нового ринку не готовий пропонувати для обрання в Раду Оптового ринку електроенергії (ОРЕ) від постачальників і операторів системи розподілу більше двох кандидатів від підприємств, пов'язаних відносинами контролю з "Київобленерго" і "Одесаобленерго".

Ще одним самообмеженням, про яке заявив ДТЕК, є покупка "Київобленерго" і "Одесаобленерго" електричної енергії для компенсації технологічних втрат на конкурсній основі, а також розміщення на їх сайтах інформації про кожен факт відмови постачальникам електроенергії в укладенні договору про надання послуг по її розподілу та їх причини протягом 3 років з дати концентрацій.

Нагадаємо, що АМКУ розглядає справу щодо концентрації на ринку передачі електричної енергії через покупки енергохолдингом ДТЕК Ріната Ахметова "Київобленерго"і "Одесаобленерго" у групи VS Energy.

До покупки вищеназваних підприємств, за оцінками експертів, близько 70% теплової генерації було сконцентровано у ДТЕК.