UA / RU
Підтримати ZN.ua

АМКУ почав перевірки облгазів на відповідність законодавству про захист економічної конкуренції

Незаконно нараховані операторами ГРС рахунки оплачувати не потрібно.

Антимонопольний комітет України починає перевірки облгазів у зв'язку з численними зверненнями побутових споживачів природного газу про завищені тарифи в платіжках. Як пояснюють оператори ГРМ, це приведення обсягів використаного природного газу до стандартних умов. Проте раніше в уряді заявили, що оплачувати такі платіжки не потрібно.

В кінці 2019 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив, що з подібними монополістськими вимогами держава буде боротися. Жодних донарахувань та попередніх платежів бути не повинно, зазначив він, і анонсував перевірки облгазів, які 31 січня почав АМКУ.

Як повідомила прес-служба АМКУ, голова Антимонопольного комітету дав доручення територіальним відділенням провести дослідження на відповідність законодавству про захист економічної конкуренції операторів ГРС.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), в свою чергу, заявила про перевірки облгазів на дотримання раніше прийнятих рішень регулятора.

Про платіжки з завищеними тарифами на газ, які отримали споживачі в січні, говорив і міністр соціальної політики Рева, підкресливши, що вони є незаконними, відповідно, платити за них не потрібно.