UA / RU
Підтримати ZN.ua

АМКУ оштрафував Адміністрацію морських портів на 5,5 мільйонів гривень

Регулятор покарав держпідприємство за додаткові плати для суден.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав неправомірним стягнення Адміністрацією морських портів України (АМПУ) додаткових коштів з суден і наклав на неї штраф у розмірі 5,5 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

За його словами, АМПУ в 2017-2018 роках стягувала з суден, що заходять у порти України, крім корабельного збору, додаткові плати за послуги з оформлення приходу і виходу суден у порт і з нього, а також за послуги з перевірки суден на відповідність вимогам Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів.

"Антимонопольний комітет встановив, що ці додаткові збори насправді входили в корабельний збір, а у ДП АМПУ не було підстав для стягнення таких коштів", - зазначив Терентьєв.

Дії АМПУ регулятор визнав зловживанням монопольним положенням і порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Раніше президент Зеленський заявив про перезапуск Антимонопольного комітету. Однак, за словами глави держави, нинішній керівник АМКУ Юрій Тереньтев, якого призначили на цю посаду в травні 2015 року, і далі буде її займати.