UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американський регулятор рекомендував провести перевірки літаків Boeing 737 Max 9 по всьому світу

Американські авіакомпанії розпочали перевірку літаків, у Європі їх підтримали.

Федеральне авіаційне управління США наказало негайно перевірити літаки 737 Max 9 по всьому світу після інциденту з авілайнером Alaska Airlines, пише ВВС. У планах – перевірити 171 літак. Компанія-виробник Boeing заявила, що вітає рішення регулятора і перебуває з ним в тісній взаємодії.

Читайте також: SpaceX запустить літак X-37B, один із найцікавіших секретів американської армії

Авіакомпанії США приземлили десятки літаків Boeing. Кожний літак перевірятимуть 4-8 годин.

Alaska Airlines скасувала 160 рейсів, що змінило плани близько 23 000 пасажирів. Авіакомпанія United Airlines призупинила роботу 79 літаків. Інші авіакомпанії, які також літають на цих лайнерах, тимчасово вивели їх з експлуатації.

Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу дотримується підходу американського регулятора, але очікує, що зміни в графіках польотів на континенті будуть мінімальними, бо жодна європейська авіакомпанія не експлуатує Max 9 у конфігурації, яка відповідає припису Федерального авіаційного управління США.

Нагадаємо, 5 грудня літак авіакомпанії Alaska Airlines здійснив аварійну посадку. Лайнер зі 171 пасажиром і шістьма членами екіпажу благополучно приземлився в Орегоні після інциденту в повітрі.