UA / RU
Підтримати ZN.ua

Акції проекту "Газпрому" заарештовані судом Амстердама за позовом "Нафтогазу"

Арештовані акції оператора газопроводу "Блакитний потік".

Окружний суд Амстердама ще 30 травня за позовом НАК "Нафтогаз України" наклав арешт на акції компанії оператора газопроводу "Блакитний потік" - "Блю Стрім Пайплайн", власником якої є російський монополіст "Газпром". Про це повідомляє "Газпром" у своєму звіті.

"30 травня 2018 року на акції організації "Блю Стрім Пайплайн", які належать "Газпрому", накладено арешт відповідно до постанови Окружного суду Амстердама", - йдеться у звіті.

"Блю Стрім Пайплайн" - спільне підприємство "Газпрому" та італійської компанії Eni. "Блакитний потік" - проект морського газопроводу з Росії до Туреччини.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" продовжує судитися з "Газпромом", тому 8 серпня замовив компанії "Wikborg Rein Advokatfirma AS" (Норвегія) юридичні послуги на 18,00 млн євро, або 564,12 млн грн.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" про компенсації на суму $ 4,63 млрд за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі російський газовий монополіст повинен сплатити $ 2,56 млрд на користь "Нафтогазу".