UA / RU
Підтримати ZN.ua

Агентство Moody's знизило кредитні рейтинги банків США

Американські банки стикнулись з ризиками зміни процентних ставок.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило кредитні рейтинги 10 банків США і поставило на перегляд із можливістю зниження рейтинги кількох великих фінорганізацій, зокрема Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street, Truist Financial, Cullen/Frost Bankers та Northern Trust. Про це пише CNBC.

Знизили рейтинг таким банкам: M&T Bank; Pinnacle Financial; BOK Financial; Webster Financial; Fulton Financial; Old National; Prosperity Bancshares; Amarillo National; Associated Banc-Corp; Commerce Bancshares.

Знизили рейтинг до негативного: Capital One; Citizens Financial; Fifth Third Bancorp; Simmons First National; FNB Corp; Huntington Bancshares; PNC; Regions Financial; Cadence Bank; Ally Financial; Bank OZK.

«Американські банки продовжують стикатися з ризиками зміни процентних ставок, а також управління активами та пасивами, що позначається на ліквідності та капіталі, оскільки згортання нетрадиційної грошово-кредитної політики призводить до відтоку депозитів, а підвищення процентних ставок знижує вартість активів з фіксованою прибутковістю», — відзначили аналітики Moody's.

Читайте також: Рейтинг банків: які фінустанови вибирають українці, щоб відкрити депозит

Раніше Fitch Ratings, 2 серпня, знизило кредитний рейтинг уряду США. На рішення вплинуло те, що на початку року міжпартійні сутички щодо повноважень уряду відносно запозичень загрожували дефолтом.