UA / RU
Підтримати ZN.ua

Агентство Fitch погіршило прогнози відносно України

Кредитний рейтинг України погіршено до обмеженого дефолту. 

Агентство Fitch у вівторок, 13 серпня, опублікувало новий кредитний рейтинг України. Оцінки агенства погіршено через реструктуризацію єврооблігацій зі списанням 37% від суми боргу. Про це повідомляється на сайті Fitch.

Нагадаємо, що минулого тижня, 9 серпня, Україна оголосила про операцію з обміну та запиту на згоду щодо змін в умовах наявних єврооблігацій. Реструктуризація дозволить Україні зменшити державний борг на $8,67 млрд та заощадити $22,75 млрд на боргових виплатах до 2033 року.

З погляду рейтингових агентств, така операція є "обміном проблемного боргу", бо йдеться про списання частини тіла кредиту та відсотків, а також продовження термінів погашення облігацій.

У зв'язку з цим рейтинг України знизили з 'C' до рівня 'RD' (обмежений дефолт), а євробондів-2026 на $750 млн, за якими Україна не сплатила купон, – до рівня 'D'.

Читайте також: Аналітики нагадали, скільки разів і коли Україна опинялася перед дефолтом

Повідомлялось, що Україна має місяць на те, щоб уникнути дефолту, намагаючись виконати умови приватних іноземних інвесторів, які надали свого часу відстрочку за зовнішніми запозиченнями. МВФ зацікавлений у тому, щоб міністр фінансів України Сергій Марченко домовився про списання боргу.