UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аеропорти Києва і Львова ведуть конфіденційні переговори з лоукостером Ryanair

В Україні є попит на авіаперельоти, і він найбільший у сегменті бюджетних перевезень.

Аеропорти Києва і Львова ведуть переговори з найбільшим лоукостером Європи Ryanair про польоти в Україну, підтвердили в Міністерстві інфраструктури.

"Дані конфіденційні переговори на вимогу Ryanair", - сказав перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов в інтерв'ю виданню "Фокус".

За його словами, за 10 місяців поточного року рівень авіаперевезень виріс на 15%, а в таких регіонах, як Київ і Львів, – на 30%.

"Попит з'явився і він найбільший у сегменті бюджетних перевезень. Зараз лоу-кост лінії цілком можуть заповнити українськими пасажирами літаки на 90% і вище, як того вимагає бізнес-модель. Ryanair активно розвиває маршрутну мережу, тому польоти в Україну цій компанії цікаві", - зауважив Кравцов.

У травні комерційний директор Ryanair Девід О'Брайен повідомив, що компанія веде переговори щодо польотів до Львова. "Ми ведемо діалог з людьми зі Львова, але не думаю, що ми будемо обговорювати польоти в Одесу. Україна зараз може розглядатися тільки як додаток до наших основних ринків", - сказав він.

У липні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що найбільший лоукостер Європи Ryanair може почати літати в "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького" у 2017 році.