UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аеропорт "Київ" планують закрити в 2023 році на 8-9 місяців

Цей час необхідний для модернізації аеропорту.

У столичному аеропорту "Київ" в 2023 році продовжать і зміцнять злітну смугу. Відповідно, аеропорт не буде працювати 8-9 місяців, а на його оновлення планується витратити до 5 млрд грн. Про це під час прес-конференції розповів голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський, повідомляє avianews.

Він зазначив, що після робіт аеропорт без обмежень зможе приймати всі літаки лоукостера Wizz Air - Airbus A320 і A321. Так як останній тип літаків не може літати в "Київ" з повним завантаженням, Wizz Air вирішив відкрити новий дальній рейс з Абу-Дабі в аеропорт Бориспіль.

При цьому будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону. Довжину смуги в ході робіт хочуть збільшити на 460 метрів до 2770 метрів.

Крім того, роботи на аеродромі дозволять зменшити мінімальну видимість для посадок в "Києві" з 800 метрів до 350 метрів завдяки новій інструментальної системі посадки ILS категорії II ICAO.

У 2021 році аеропорт хоче визначити проектувальника робіт, у 2022 році провести посилення поверхні аеродромних покриттів без припинення польотів, а в 2023 року приступити до робіт на смузі з закриттям аеродрому на прийом літаків.

За словами Костржевського, вартість робіт може досягати від 2,5 до 5 млрд грн. Ці кошти планується залучити з бюджету Києва, державного бюджету або використовувати змішане фінансування.

Читайте також: Кличко на сесії Київради прямо звинуватив Банкову в політичному замовленні і тиску

Нагадаємо. що наглядова рада ДП "Міжнродній аеропорт" Бориспіль " оголосила конкурс на посаду гендиректора аеропорту, оскільки попередній гендиректор Павло Рябікін був призначений головою Держмитслужби.