UA / RU
Підтримати ZN.ua

Житлова субсидія: на які послуги вона надається

Їх потрібно зазначити у заяві.

Українці, які не мають достатньо коштів для оплати комунальних послуг, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії. В Пенсійному фонді України пояснили, на які послуги вона надається.

Читайте також: Замість пенсії: на яку виплату можуть розраховувати особи, яким не вистачило стажу

Там зазначили, що при зверненні за призначенням житлової субсидії людина подає заяву, де зазначає набір послуг, на які домогосподарство планує отримувати житлову субсидію.

На послуги, не зазначені в заяві, житлова субсидія не призначається.

У разі звернення за субсидією за експериментальним проєктом (з поданням спрощеної заяви “в один клік” згідно з положеннями постанови Уряду від 13.06.2023 № 601 “Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”) органи Пенсійного фонду України самостійно аналізують перелік житлово-комунальних послуг на підставі інформації, отриманої при зверненні від надавачів.

В обох випадках – чи то за загальним правилом, чи в умовах експерименту – житлова субсидія призначається виключно на ті послуги, які підтверджено управителями та/або виконавцями комунальних послуг.

Житлова субсидія надається на оплату:

Нагадаємо, за які покупки можуть позбавити субсидії. Для її отримання потрібно відповідати певним критеріям.