UA / RU
Підтримати ZN.ua

$ 5 млрд від МВФ: Зеленський вірить, що перший транш допоможе подолати виклики, спричинені COVID-19

У складний час МВФ доводить, що є надійним партнером, наголосив президент

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що затверджена Міжнародним валютним фондом нова 18-місячна програма stand by для України на $ 5 млрд з першим траншем в $ 2,1 млрд дозволить подолати складнощі, викликані епідемією коронавірусу.

Про це він написав у своєму Twitter у ніч з вівторка на середу.

"Україна отримає перший транш від МВФ у розмірі $ 2,1 млрд. Це на $ 200 млн більше, ніж планувалося спочатку. Нова програма допоможе подолати виклики, спричинені COVID-19. У складний час МВФ доводить, що є надійним партнером", - написав президент.

Нагадаємо, що нова програма співпраці з МВФ не вимагає від України проведення структурних реформ і підвищення пенсійного віку.

Читайте також: День Театру: Оголошено лонг-лист премії "ГРА", критик побачив сучасну Україну крізь призму світового театру

Україна і МВФ припинили переговори за програмою розширеного фінансування EFF і перейшли до обговорення 18-місячної програми standby. Програма EFF була попередньо узгоджена і передбачала надання Україні 8 млрд доларів протягом трьох років в обмін на структурні реформи. Програма standby розрахована на 18 місяців, за які Україна може отримати 5 млрд доларів кредитних коштів кількома траншами. Рішення по кожному траншу буде узгоджуватися окремо.

Також детально про домовленості з МВФ та здатність їх виконати можна прочитати у статті Марії Ропко "Що Україна МВФ наобіцяла" для ZN.UA.