UA / RU
Підтримати ZN.ua

400 авіарейсів компанії Air France скасують через страйк диспетчерів

Французькі авіадиспетчери вимагають підвищення заробітної плати.

400 із 800 рейсів французької авіакомпанії Air France скасують 16 вересня у зв'язку зі страйком авіадиспетчерів у Франції, повідомляється на сайті компанії.

Таким чином, 16 вересня Air France здійснить 45% близько- та середньомагістральних рейсів і приблизно 90% далекомагістральних запланованих перельотів.

Французьке управління цивільної авіації раніше попросило авіакомпанії скоротити наполовину кількість рейсів в аеропортах Франції та попередило пасажирів про можливі збої в розкладі через страйк диспетчерів 16 вересня.

Європейська галузь цивільної авіації зіткнулася з численними проблемами через брак персоналу та страйків із вимогами підвищення оплати праці на тлі різкого відновлення пасажиропотоку після перших років коронавірусу.

Читайте також: В Україні відновлять міжнародні авіарейси з однієї з областей: чому це можливо навіть в умовах закритого неба

Тим часом небо над Україною закрите для польотів цивільної авіації з першого дня повномасштабної військової агресії РФ – 24 лютого 2022 року.

Першим аеропортом, який відновить роботу в Україні, може стати аеропорт «Львів».