UA / RU
Підтримати ZN.ua

30 тонн української кукурудзи, що висипали на залізниці – що з нею зроблять в Польщі

Поліція порушила кримінальне провадження, а охорона вважає, що для висипання зерна треба перерізати сталевий міцний дріт

Українську кукурудзу, яку в польській залізниці зібрали на місці її розсипу, утилізують – тобто просто знищать або, якщо це буде можливим, перероблять на біопаливо. Всього, з розсипаних 160-180 тонн кукурудзи не вдалось зібрати саме такий обсяг, повідомили РАР в охороні залізниці. Також польське ЗМІ повідомляє, що кукурудза мала бути доставлена в Марокко. 

Читайте також: У Польщі відкрили справу через висипане на землю українське зерно. Винуватцям загрожує в'язниця

Подробиці інциденту та коментарі поліції

Поліцію про надзвичайну подію повідомили співробітники залізниці, які своєю чергою дізнались про розсипання зерна  від машиніста потягу.

В коментарі, співробітники охоронної структури залізниці зазначили, що для відкривання вагонів “треті особи” перерізали 8-мм сталевий дріт. Така подія не могла трапитись випадково, зазначають охоронники.

Поліція не встановила осіб, які винні у знищенні майна. Порушено кримінальне провадження, щодо пошкодження та знищення власності.

В “Укрзалізниці” відреагували на подію та повідомили деталі. “У ніч з 24 на 25 лютого невідомі особи висипали українську кукурудзу з 8 піввагонів – близько 180 тонн. Інцидент стався за 150 км від порту Гданськ, звідки вантаж мав вирушити за межі Польщі. Тобто українська сільськогосподарська продукція їхала транзитом через країну”, – повідомили в “Укрзалізниці”.

Урядовці прокоментували такі дії невідомих осіб як умисне системне знищення агропродукції українських виробників та диверсії.