UA / RU
Підтримати ZN.ua

"1000 грн улюбленим клієнтам": у Приватбанку попереджають про нову схему шахраїв

Банк не розсилав СМС щодо 1000 грн. у подарунок.

У державному ПриватБанку розповіли про нову схему "1000 гривень", яку почали використовувати шахраї. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби фінустанови.

У повідомленні йдеться: "За інформацією банку, наразі деяким клієнтам надходять особисті повідомлення нібито від імені банку, в яких зазначений текст на кшталт: "Даримо 1000 UAH своїм відданим клієнтам".

Після того, як клієнти банку переходять за посиланням, а потім вводять персональні дані від свого облікового запису Приват24 на шахрайському фішинговому сайті, у зловмисників з'являється можливість списати гроші з рахунків.

У Приватбанку рекомендують клієнтам за жодних умов не реагувати на сумнівні SMS-повідомлення. Оскільки їхня реальна мета - крадіжка логінів та паролів від Приват24.

"ПриватБанк не поширював таких СМС чи повідомлень у месенджерах", - наголошують у прес-службі.

Читайте також: Не "Приватбанк": який держбанк отримав рекордний прибуток у 2021 році

ПриватБанк цілком можна назвати найцікавішим для шахраїв будь-якого рівня. До слова, Коломойський ніяк не може "забути" своє дітище, яке довелося націоналізувати державі, щоб урятувати. У грудні 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким було задоволено позов кіпрської Triantal Investments та скасовано рішення Нацбанку щодо визначення пов'язаних із ПриватБанком осіб.

Як писало ZN.UA, поки Володимир Зеленський імітує боротьбу з олігархами, пан Коломойський відкушує шматочками від майна свого колишнього, а зараз державного Приватбанку. Нахабно використовуючи досі нереформовану судову систему, що повністю прогнила, і тотальну стагнацію в усіх розслідуваннях правоохоронців про його махінації в банку. Докладніше про це можна почитати у статті Юлії Самаєвої, редакторки відділу економіки ZN.UA - "Коломойський покусав Приватбанк" .