UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагоні прокоментували версію про причетність США до витоків газу на "Північних потоках"

Американський чиновник вважає, що зарано робити висновки.

Сполучені Штати жодним чином не причетні до витоків газу, що сталися на "Північних потоках" в Європі. Про це пише Reuters із посиланням на американського військового чиновника.

"Ми абсолютно не причетні", - заявив він.

Він також додав, що поки зарано робити висновки про "саботаж" Росії, незважаючи, що імовірно розриви трубопроводів "Північного потоку" були спричинені  навмисними діями.

"Суд присяжних ще не виніс вердикт", – сказав чиновник на умовах анонімності.

Читайте також: Витік газу з «Північних потоків» вже завдав клімату незмірних збитків – німецькі екологи

Повідомлялось, що, на думку Пентагону, оголошення у РФ мобілізації багато що говорить про українців. Росія за всю свою історію лише двічі оголошувала мобілізацію. Це означає, що українці створили для держави-агресорки багато проблем. 

Видання Politico вважає, що європейська енергетична криза, схоже, входить в нову небезпечну фазу. Якщо підтвердяться або хоча б посиляться підозри про те, що саме Росія стоїть за вибухами, які призвели до витоку газу з ГТС «Північний потік» в Балтійському морі, наслідки для безпеки континенту будуть дуже великими.

Рік тому ZN.UA писало, що російські газопроводи в Балтійському морі можуть бути використані не лише для ведення газового бізнесу. І йдеться не тільки про загрозу додаткової мілітаризації Росією Балтики під приводом захисту новозбудованої критичної енергетичної інфраструктури від «агресивних дій з боку США та НАТО», а й про створення Росією прихованих переваг, аби позбавити Альянс домінування на Балтійському ТВД.

Детальніше читайте про це в статті Президента Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайла Гончарука і капітана 1 рангу, колишнього заступника начальника штабу ВМС України Андрія Риженка «Як Росія планує використовувати «Північний потік-2» із розвідувальною метою».