UA / RU
Підтримати ZN.ua

На єдине житло боржника, який не сплачує за комунальні послуги, можуть накласти арешт - Мінюст

Постачальники газу та електроенергії мають право на припинення надання послуг.  

Несплата за комунальні послуги не є підставою для виселення з житла. Однак надавач послуг може звернутися до суду, що може призвести до арештумайна. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook Міністерство юстиції.

«Надавач послуг, якому заборгував споживач, перш за все звертається до суду для видачі судового наказу або в порядку позовного провадження. Після цього підприємство звертається до державної виконавчої служби або приватного виконавця, які і розпочинають примусове стягнення боргу, у тому числі шляхом накладення арешту на майно», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо сума заборгованості боржника за житлово-комунальні послуги перевищила 20 мінімальних заробітних плат (станом на жовтень 2020 року це 100 000 грн), виконавець має право накласти на єдине житло такого боржника арешт.

У міністерстві нагадають, що законодавством не передбачена можливість припинення постачання тепла та холодної води, а також водовідведення населенню за борги. У разі наявності у споживача заборгованості надавач цих послуг може звертатись для стягнення до суду. Натомість постачальники газу та електроенергії мають право на припинення надання послуг.

??? Постачання води, газу, електроенергії, тепла, утримання будинку, вивіз сміття тощо – усі ці житлово-комунальні...

Опубликовано Міністерство юстиції України Понедельник, 2 ноября 2020 г.