UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зйомки українського фільму "Червоний" проходили на території радянського концтабору

Фільм вийде на екрани 24 серпня.

Виконавець головної ролі у фільмі "Червоний" режисера Зази Буадзе Микола Береза в інтерв'ю DT.UA розповів про зйомки фільму, роботу з творчою групою та основні локації, в яких відбувалася робота над картиною.

За словами актора, зйомки проходили у Кривому Розі, де було влаштовано кілька локацій. Одна з яких – на старих закинутих шахтах. "Це колосальне видовище, коли навкруги степ і раптом бачиш земний розлам і досить-таки скелясті фактури. Неймовірне враження, якщо дізнаєшся, що ще зовсім недавно - на початку XX ст. тут важко працювали люди: кайлами добували важку породу. А основною локацією був радянський концтабір, збудований на окраїні Кривого Рогу", - розповів Береза.

Фільм знятий за мотивами третьої частини роману Андрія Кокотюхи "Червоний". Головний герой картини, хорунжий Української повстанської армії Данило Червоний потрапляє в табірні реалії.

"Знаково що під час зйомок вдалося познайомитись з онуком Євгена Грицяка, політв'язня ГУЛАГу, керівника Норильського повстання. Особливо налаштовувала на роль кожна згадка про наших героїв на Сході", - зізнався актор.

Читайте повністю інтерв'ю Василя Худицького з Миколою Березою у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".