UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Золотий глобус" змінив правила номінування фільмів через "Марсіанина"

"Марсіанин" отримав премію в категорії "Краща комедія або мюзикл".

Організатори премії "Золотий глобус" змінили правила номінування фільмів: з 2017 року драматичні фільми, в яких присутнє змішання жанрів, зможуть поборотися в категорії "Драма".

У 2016 році "Марсіанин" Рідлі Скотта отримав премію в категорії "Краща комедія або мюзикл", а Метт Деймон був визнаний кращим комедійним актором. Фільм потрапив у цю категорію через змішування жанрів.

Організатори премії піддалися різкій критиці з боку сценариста і режисера Джада Апатова, який заявив, що "такі випадки в жодному разі не повинні повторюватися, і у фільмів з елементами кількох жанрів не може бути права вибору категорії. Такі картини повинні потрапляти в ту категорію, до якої відноситься їх основний жанр. Ми ж не будемо висувати у номінації для фільмів іноземного виробництва ті американські картини, в яких знімаються актори з Азії".

Правила номінування фільмів "Золотий глобус" зробили більш жорсткими і організатори пообіцяли, що випадок з "Марсіанином" стане єдиним у своєму роді.

"Марсіанин" вийшов в український прокат 8 жовтня 2015 року. Головну роль у фільмі виконав Метт Деймон. Фільм буде розповідати історію інженера і біолога NASA Марка Уотні, який залишився на самоті на Марсі. За сюжетом фільму, через жахливу аварію Уотні опиняється один на Марсі і вимушений боротися за життя і навчитися вирощувати рослини на Червоній планеті за той час, поки він чекає порятунку. На щастя для Уотні, його команда розробляє план, який допоможе їй повернути інженера додому.