UA / RU
Підтримати ZN.ua

З’явилася Всеукраїнська зоозахисна премія: у Києві відзначили перших лауреатів, які рятують життя тварин

Лауреатами стали 20 волонтерів.

Зоозахисна організація UAnimals та міжфракційне об’єднання «Гуманна країна» ініціювали створення Всеукраїнської зоозахисної премії. Перше нагородження її лауреатів відбулося 2 лютого у Києві, повідомляє UAnimals

Номінувати на премію волонтерів, працівників громадських організацій та притулків, ветеринарів та інших зооактивістів міг кожен охочий на сайті UAnimals. 

«Перша Всеукраїнська зоозахисна премія — наш спосіб подякувати сотням тисяч українців, які під обстрілами та в окупації продовжують рятувати тварин: собак і котів, корів та овець, тигрів і левів. У цей вечір ми вручили двадцять статуеток волонтерам і зоозахисникам, яких номінували українці та обрало журі. Вважаю, що таких нагород в Україні має бути в тисячі разів більше. Для бабусі, що в окупації ділиться їжею з безпритульними тваринами. Для військового, який рятує кожне життя поруч, захищаючи Україну. Для всіх тих, чиїх імен ми можемо навіть не знати, але чиїм героїзмом надихаємось щомиті», — сказав Олександр Тодорчук, військовослужбовець ЗСУ, засновник руху UAnimals, ініціатор створення МФО «Гуманна країна» та першої Всеукраїнської зоозахисної премії.

UAnimals

Переможці першої Всеукраїнської зоозахисної премії:

Журі першої Всеукраїнської зоозахисної премії:


UAnimals — всеукраїнський гуманістичний рух, що існує з 2016 року і пропагує гуманне ставлення до тварин, захищає їх від експлуатації та знущань. За сім років діяльності рух домігся ухвалення в Україні важливих зоозахисних законів, досягнув заборони експлуатації тварин у цирках близько 30 українських міст. У 2017 році команда UAnimals провела перший Всеукраїнський марш за права тварин, який зібрав понад 5000 людей і став наймасштабнішою зоозахисною подією у Східній Європі. Від 24 лютого 2022 року рух зосередив зусилля на порятунку тварин у зонах бойових дій та на тимчасово окупованих територіях України.