UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зірка «Віднесених вітром» Олівія де Гевіленд померла на 105 році життя

Олівія де Гевіленд була однією з найпопулярніших і затребуваних зірок «золотої епохи» Голлівуду.

Американська актриса Олівія де Гевіленд, яка двічі отримувала «Оскар» за кращу жіночу роль, померла у віці 104 років. Вона померла уві сні у своєму будинку в Парижі в суботу, 25 липня, повідомляє Entertainment Weekly.

Актриса  була останньою живою зіркою «Віднесених вітром». У легендарному фільмі вона виконала роль Мелані Гамільтон Вілкс, дружини Ешлі Вілкса, в якого закохалася головна героїня Скарлетт О'Хара.

Олівія де Гевіленд – була однією з найпопулярніших і затребуваних зірок «золотої епохи» Голлівуду 1930-х – 1940-х років і продовжувала зніматися до кінця 1980-х. На її рахунку чотири десятка ролей,  у тому числі у фільмах «Сон в літню ніч» (1935), «Одіссея капітана Блада» (1935), «Пригоди Робін Гуда» (1938), «Приватне життя Єлизавета і Ессекса» (1939), «Дорога на Санта-Фе» (1940), «Зміїна яма» (1948)  та інші.

Читайте також: Померла дружина Джона Траволти актриса Келлі Престон

Олівія де Гевілленд народилася в 1916 році в Токіо в родині британського адвоката. У 1930-х вона почала зніматися в кіно.

Де Гевіленд – володарка двох премій «Оскар» за кращу жіночу роль у фільмах «Кожному – своє» (1947) і «Спадкоємиця»  (1950), за який вона отримала ще й "Золотий глобус". Актриса також удостоїлася премії «Золотий глобус» за кращу жіночу роль другого плану в мінісеріалі «Анастасія: Загадка Анни» (1986).

Молодшою сестрою Олівії де Гевіленд була інша знаменита голлівудська актриса Джоан Фонтейн.