UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зірка "Гри престолів" став послом доброї волі Програми розвитку ООН

Ніколай Костер-Вальдау буде підтримувати 17 Цілей сталого розвитку.

Датський актор Ніколай Костер-Вальдау, найбільш відомий по ролі Джеймі Ланністера в серіалі "Гра престолів", призначений послом доброї волі Програми розвитку ООН, повідомляється на сайті організації.

Костер-Вальдау буде підтримувати 17 Цілей сталого розвитку, які були схвалені світовими лідерами для подолання основних проблем людства. Схвалені завдання спрямовані на боротьбу з бідністю, голодом, змінами клімату та іншими проблемами.

"Моя місія в якості посла доброї волі ПРООН буде полягати в тому, щоб підвищувати обізнаність і нарощувати підтримку глобальних цілей, щоб будувати краще майбутнє, якого неможливо досягти, якщо не підвищувати можливості жінок і не оберігати нашу планету", - заявив актор.

Першим заходом, який Костер-Вальдау відвідав у якості посла доброї волі, став благодійний жіночий футбольний турнір, який відбувся в Нью-Йорку в неділю вранці.

Читайте також: Голлівудська актриса Ешлі Джадд відвідала Краматорськ

У квітні цього року Донбас відвідав американський актор Орландо Блум, який є послом доброї волі UNICEF.

Раніше стало відомо про те, що сьомий сезон серіалу вийде на екрани влітку 2017 року, замість звичних для глядача березня – квітня. Творці серіалу також підтвердили, що сьомий сезон "Гри престолів" буде складатися з семи серій, а не 10, як попередні сезони. Зйомки стартують вже цього літа в Північній Ірландії.

Серіал "Гра престолів" за книгами письменника Джорджа Мартіна став побив рекорд за кількістю нагород премії "Еммі". В цілому серіал отримав 38 статуеток за історію свого існування, що дозволило йому побити рекорд серіалу "Фрейзер", володаря 37 премій "Еммі".