UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жадан та європейські письменники стануть гостями великого Міжнародного літературного фестивалю в Одесі

Цьогоріч фестиваль присвячено 30-річчю Незалежності України.

З 22 по 26 вересня в Одесі відбудеться Міжнародний літературний фестиваль, який буде проходити вже всьоме. Цьогоріч подія присвячена 30-річчю Незалежності України.

Відвідувачі почують 32 авторів із 10 країн, зокрема відомих у всьому світі гостей: Лукаса Берфусса (Швейцарія), Юдіт Герман  (Німеччина), Ангеліку Фрейтас (Бразилія), Людмилу Уліцьку (Росія), Софі Оксанен (Фінляндія) та Івонн Адгіамбо Овур  (Кенія).

Цього року започатковується співпраця з Одеським академічним українським музично-драматичним театром ім. В. Василька. Зокрема, на фестивалі виступить Сергій Жадан зі своїм гуртом «Жадан і собаки», який виконає нові тексти у літературному концерті. Шість авторів з Німеччини будуть представлені у програмі «Література для дітей та молоді» в школах Одеси, в читаннях візмуть участь актори театру.

Крім того, відбудеться прем’єра вистави «Виродок» за мотивами п’єси Маріуса фон Майєнбурга, а також показ вистави Norway.Today за п’єсою Ігоря Бауршима. Заплановані й інші події.

Фестиваль відбувається у співпраці з німецьким культурним фондом  Allianzkultur Stiftung, за фінансової підтримки УКФ та фонду EVZ (foundation remembrance responsibility future), фондів Jan Michalski (Швейцарія) та Prohelvetia (Швейцарія).