UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дніпровський театр імені Шевченка отримав від Вільнюса 300 тисяч євро для побудови укриття

Таке зобов’язання було частиною декларації Міжнародної конференції «Шлях до відновлення культурного сектору України»

Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка отримав від Вільнюса спонсорську благодійну допомогу 300 тисяч євро на фінансування проєкту «Shelter-art space».

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Читайте також: На війні загинув актор Дніпровського театру Шевченка

Відтак у театрі Дніпра побудують укриття. Це допоможе театру працювати у надскладних воєнних умовах та виконувати свою головну місію – дарувати людям радість зустрічі з мистецтвом. Скоріше за все, його розташують у підвалах, які є досить захищеними, бо будівля має укріплений фундамент.

«Україна вкотре відчуває потужну підтримки Литви. Як тоді, у червні, коли понад 30 країн приєдналися до «Вільнюського заклику до дій» на захист культурної спадщини України. Партнерські, дружні та культурні звʼязки між нашими державами міцнішають, за що ми безмежно вдячні», – зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Читайте також: В Україні планують штрафувати та саджати у в'язницю за неналежне утримання укриттів

Нагадаємо, раніше про такі наміри повідомляв мер столиці Литви Валдас Бенкунскас. Таке зобов’язання було частиною декларації Міжнародної конференції «Шлях до відновлення культурного сектору України», що відбулась у Вільнюсі у червні 2024 року. Також Дніпро є містом-побратимом Вільнюса, а сам Тарас Шевченко зіграв не останню роль у культурному розвитку литовської столиці.