UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЮНЕСКО може включити два українських об'єкти у Світову спадщину

Під час майбутньої сесії, яка пройде у Камбоджі, комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО розгляне 32 кандидатури на включення до списку Світової спадщини. Це природні, змішані природні та культурні та культурні об'єкти, серед них є два культурних, що розташовані на території України.

Комітет Світової спадщини ЮНЕСКО під час майбутньої сесії наступного тижня розгляне серед 32-х кандидатур на включення до списку Світової спадщини два українських культурних об'єкти: древнє місто Херсонес Таврійський та його хора, а також дерев'яні церкви Карпатського регіону.

Як повідомив представник бюро публічної інформації ЮНЕСКО Джибріл Кебе, сесія проходитиме з 16 по 27 червня у містах Пномпень і Сіемреап (Камбоджа).

"Під час майбутньої сесії, яка пройде у Камбоджі, комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО розгляне 32 кандидатури на включення до списку Світової спадщини. Це природні, змішані природні та культурні та культурні об'єкти, серед них є два культурних, що розташовані на території України. Зокрема, це стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора (V ст. до н.е. - XIV ст. н.е.) та дерев'яні церкви Карпатського регіону, розташовані у Польщі та Україні", - зазначив він.

Ще одним важливим пунктом порядку денного засідання Комітету буде аналіз стану збереження об'єктів, вже включених в цей список.

За словами Кебе, засідання Комітету під головуванням заступника прем'єр-міністра Камбоджі Сіка Ана буде транслюватися в Інтернеті. Після засідання, 17 червня, очікується прес-конференція за участю голови комітету Світової спадщини, генерального директора ЮНЕСКО Ірини Бокової і представників консультативних органів комітету. !zn

Читайте також:

Активісти попросять ЮНЕСКО взяти під захист Гостинний двір

Суд підтвердив заборону на будівництво біля Софії Київської

ЮНЕСКО зазнає серйозних труднощів після відмови США від фінансування