UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович присудив держпремії архітекторам кондитерської фабрики Колесникова

Архітектори виробничого комплексу кондитерської фабрики «Конті» в Донецьку, що належить віце-прем'єру Борису Колесникову, отримали державні премії.

Президент Віктор Янукович своїм указом від 27 червня присудив Державні премії України в галузі архітектури за 2012 рік. Премії присуджені на підставі подання комітету з архітектурної премії, повідомляє президентська прес-служба.

Держпремії отримали творці введеного в експлуатацію у 2007 році виробничого комплексу кондитерської фабрики «Конті» в Донецьку, яка контролюється віце-прем'єр-міністром, міністром інфраструктури Борисом Колесниковим.
Зокрема, за цей комплекс премії отримали архітектори Лідія Тимошина, Володимир Фесенко, Микола Фесенко, інженери-будівельники Юрій Ромодан, Євген Солодченко, інженери Олег Логвинов та Юрій Ребров.
Також премії отримали автори коригування генерального плану Львова архітектори Віталій Дубина, Петро Крупа, Ігор Крупа, економіст-географ Ірина Голуб та інженер Сергій Фіалковський.
Ще одна премія присуджена реконструкторам готелю «Червона-Брістоль» в Одесі. Її отримали архітектор, керівник авторського колективу Наталія Мержиєвська, архітектор Юлія Антоненко-Туз, художник-реконструктор Ольга Сторожук, інженери будівельники Юрій Борсук та Олександр Нотіч.
Згідно з президентським указом, розмір кожної з премій становить 100 тис. грн. !zn
Читайте також:
В Ізраїлі заснували «єврейську Нобелівську премію»
Письменник Дімаров відмовився прийняти орден від Януковича
Премію принца Астурійського присудили американському філософу Марті Нуссбауму
У Києві вручили премію Василя Стуса