UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович хоче провести в Україні форум інтелігенції

Форум інтелігенції пострадянських країн передбачається присвятити пам'яті Тараса Шевченка, 200-річчя з дня народження якого відзначатиметься наступного року.

Президент України Віктор Янукович запропонував провести в Україні Дев'ятий форум наукової і творчої інтелігенції держав-учасників СНД. Про це він сказав у своєму виступі на засіданні Ради голів держав СНД у Мінську, повідомляє президентська прес-служба.

Як зазначив Янукович, головування України у СНД наступного року збігається зі знаменною датою - "200-річчям з дня народження видатного сина українського народу Тараса Шевченка".

"Культурно-мистецькі заходи, присвячені творчості Тараса Шевченка, традиційно викликають великий інтерес у населення і широко відзначаються у країнах Співдружності, де з великою повагою і шаною ставляться до пам'яті Великого Кобзаря. Виходячи з цього, логічним вважаємо проведення в Україні Дев'ятого Форуму наукової та творчої інтелігенції держав-учасників СНД, присвятивши його пам'яті і творчості Т.Г.Шевченка", - заявив президент.

Янукович також зазначив, що оскільки життєвий шлях і творча доля Великого Кобзаря тісно пов'язані з багатьма державами Співдружності, то він очікує дієвої підтримки в організації та проведенні ювілейних заходів у державах СНД. !zn

Читайте також:

Міністру культури Кулиняку сподобалися роздуми у книгах Януковича

Зустріч з Януковичем нагадала Кличку сходку 90-х років