UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як весело провести час на карантині: найкращі настільні ігри

Настільні ігри допоможуть не тільки скрасити дозвілля, але і зблизитися зі своїми рідними.

У зв'язку з введенням карантинних заходів в Україні і небезпекою поширення нового коронавірусу, українцям необхідно залишатися вдома, відмовившись від походів в улюблені місця і поїздок в інші міста і країни. Через це часто виникає питання, чим же зайнятися вдома, щоб провести час не тільки приємно, але і з користю?

У цьому випадку відмінним рішенням стануть настільні ігри – вони дозволять не тільки добре провести час, але і зблизитися з рідними, відкриваючи один одного по-новому.

ZN.UA зібрало 10 ігор, які допоможуть скрасити дні і вечори самоізоляції.

"Бенг!"

Це вестерн з прихованими ролями, серед яких тільки шериф грає відкрито. Сюжет гри побудований за принципом "Мафії", але в ньому діють інші персонажі. Назва ж походить від звуку пострілу.

За сюжетом, в одному з міст Дикого Заходу орудує банда. Вона шкодить мирним жителям, тому їх намагається вистежити і покарати шериф. Але зробити це може і пересічний житель міста.

"Цитаделі"

Настолка з'явилася ще в 2000 році, выдтоді її популярність не йде на спад. Гру перевели на 25 мов світу. Завдання гравців – отримати титул головного забудовника королівства. Просто добре і красиво будувати для цього недостатньо. Потрібно плести інтриги і навіть застосовувати заборонені прийоми.

Ticket to Ride ("Квиток на потяг")

У цієї гри є безліч варіацій, кожен може вибрати собі щось до душі: можна їздити по Європі, США, Фінляндії, Швейцарії та Індії. Гравці повинні прокладати залізничні маршрути і виконувати приховані від суперників завдання, з'єднуючи населені пункти. Бали присвоюються за довжину прокладеного дороги і виконані карткові завдання.

"Манчкін"

Ще одна гра, у якої існує не одна, а відразу кілька версій. Головне завдання гри – досягти 10 рівня – головної характеристики персонажа в грі. Починають все з першого, а далі кожен підвищує свої рівні б'ючись з монстрами, застосуванням спеціальних карт або продаючи спорядження

"Еліас"

Гра, в якій потрібно пояснювати іншими словами загадане слово. Гра ведеться на час: чим більше слів змогла пояснити команда, тим більше очок отримає. Можна використовувати синоніми та антоніми, головне не використовувати спільнокореневі слова.

"Гра престолів"

Згадати про улюблених персонажів серіалу можна не тільки переглянувши його або зігравши в браузерну гру, але і взявши в руки настолку. Кожен з гравців очолює один з Будинків, які борються за верховенство над Сімома королівствами Вестероса. У боротьбі за трон потрібно створювати союзи, захоплювати землі, збирати армії, а також підпорядковувати собі інші Будинки.

"Сім чудес"

Гра дозволяє зануритися в стародавній світ і збудувати одне або декілька чудес світу. Для цього необхідно не тільки володіти художнім талантом, але і розвивати інфраструктуру, торгівлю, добувати корисні копалини, стежити за розвитком культури та релігії. Кожна партія розділена на три доби, гравці обмінюються картками, які можна використовувати як джерела ресурсів.

"Каркассон"

Гравцям потрібно будувати дороги, міста, вежі, ринки, зміцнювати стіни. Для цього вони створюють дошку, додаючи плитки з областю, яка може стати їхньою власністю. При цьому, можна захоплювати об'єкти інших гравців, об'єднувати плитки в одне велике місто, це приносить очки і перемогу в грі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

"Пандемія"

Завдання гравців – зупинити поширення чотирьох небезпечних захворювань і створити вакцину. Для цього вони тісно співпрацюють один з одним, кожен виконує свою роль. У грі існує дві колоди: одна показує, в якому місті існує епідеміологічна загроза, а друга – містить картки для гравців.

"Доббль"

Гра розвиває зорове сприйняття і реакцію, вона доступна для дітей від шести років, але може підійти і для дітей молодшого віку і дорослих. Гра містить круглі карти з безліччю картинок: це можуть бути тварини, рослини, символи, написи, смайлики... Кожна карта унікальна, але на кожній парі карт є одна (і тільки одна) загальна для цих карт картинка. Завдання гравців – знайти цей збіг.

"Будиночок"

Гра розрахована на дітей від семи років, але підійде і для дорослих. Гравці змагаються один з одним в будівництві ідеального будинку. Для цього видається ігрове поле, карти кімнат і обстановки.

ZN.UA рекомендує: п'ять фільмів про віруси і епідемії. Чим ще зайнятися на карантині, читайте за посиланням, ми зібрали всі варіанти.