UA / RU
Підтримати ZN.ua

Wiki Loves monuments: найкращі фото пам’яток культури України 2020 року

Журі обрали 10 кращих з понад 47 тисяч фотографій

© Олена Курило/Вікі любить пам’ятки
© Ельдар Сарахман/Вікі любить пам’ятки
© Катерина Поліщук/Вікі любить пам’ятки
© Руслан Грибюк/Вікі любить пам’ятки
© Микола Кальченко/Вікі любить пам’ятки
© Віталій Башкатов/Вікі любить пам’ятки
© Вадим Постернак/Вікі любить пам’ятки
© Сергій Зисько/Вікі любить пам’ятки
© Андрій Казун/Вікі любить пам’ятки
© Олег Марчук/Вікі любить пам’ятки

Міжнародний фотоконкурс Wiki Loves monuments вже 10 років збирає найкращі світлини пам’яток культури з усіх куточків світу для ілюстрування статей Вікіпедії. Останні роки конкурс поділяється на внутрішній та міжнародний.

Цьогоріч на внутрішній український конкурс 550 авторів подали рекордну кількість робіт - понад 47 тисяч фотографій та відео пам’яток культурної спадщини країни. За кількістю світлин Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць. Про це повідомляється на офіційній сторінці конкурсу.

Найкращими за якістю, композицією, енциклопедичністю у 2020 році стали фотографії місць з Вінницької, Донецької, Запорізької, Львівської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської областей та Києва. Саме ці світлини представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу.

Найкращою світлиною «Вікі любить пам’ятки 2020» стала фотографія Церкви Святого Юрія, з міста Дрогобич Львівської області. Авторка фото-переможця Олена Курило.

Читайте також: Кращі фотографії пам'яток культури України 2019

Нагадаємо, нещодавно міжнародний фотоконкурс BIFA назвав переможців 2020 року, в якому фотографи з усього світу змагалися в десяти призових категоріях.