UA / RU
Підтримати ZN.ua

Визначено найкращі романтичні комедії всіх часів

Перше місце в списку зайняв фільм «Коли Гаррі зустрів Саллі».

Видання The Independent склало список з найкращих романтичних комедій всіх часів. Як відзначають укладачі рейтингу, при виборі фільмів вони дотримувалися чітких критеріїв: романтична комедія мала розвиватися до фінального пояснення і закінчуватися поцілунком, а романтична лінія між головними героями повинна бути центром оповіді.

На першому місці в списку опинився фільм «Коли Гаррі зустрів Саллі», який вийшов в 1989 році. Головні ролі у фільмі зіграли Мег Райан і Білл Кристал. Укладачі рейтингу відзначають, що йому вдалося не тільки покласти початок буму романтичних комедій, який стався в 1990-х роках, але і вперше показати багато жанрові кліше, які потім використовували в інших картинах.

На другому рядку рейтингу розмістилася комедія «Вам лист» 1998 року випуску, головну роль в якій також зіграла Райан, компанію якій склав Том Хенкс. Замикає трійку лідерів «Енні Холл» Вуді Аллена, який вийшов у 1977 році.

У першій десятці опинилися і такі ромкоми, як «Філадельфійська історія», «Скажи що-небудь», «День бабака», «Ноттінг-Хілл», «Весілля найкращого друга», «Квартира» і «10 причин моєї ненависті».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Раніше студія Disney вибрала режисера третього фільму серії «Трон», головну роль в якому зіграє Джаред Лето. Постановником нової картини виступить Гарт Девіс, який раніше працював над «Левом» і «Марією Магдалиною».