UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні працюватимуть спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі

Вчителі опановували вміння і навички зі сфери життя дитини в умовах війни. Йдеться, крім іншого, про психологічні аспекти поведінки дитини, домедичну підготовку, організацію та планування заходів у кризових ситуаціях, пожежну безпеку, евакуацію...

Вже за декілька днів, з початку нового навчального року, в дев’яти областях почнуть навчання спеціалісти із безпеки у освітньому середовищі, «вихователі безпеки». Про внесення змін в освітній процес Київщини, Запоріжжя і Кіровоградщини, Дніпропетровщини, Одещини, Сумщини та інших регіонів повідомила заступниця глави МВС Катерина Павліченко.

Попередньо відомо, що діяльність не буде волонтерською, це оплачувана робота, яка, судячи з усього, стане пунктом фінансування з боку територіальних громад. МВС запустило проєкт спільно з МОН та з ЮНІСЕФ.

Читайте також: Кількість дітей-біженців у світі сягнула найвищого показника з часів Другої світової війни — ЮНІСЕФ

Навчання спеціалістів з безпеки відбувалося у офлайн-форматі на базі Національної академії внутрішніх справ.

«Вихователі безпеки» опановували вміння і навички зі сфери життя дитини в умовах війни. Йдеться, крім іншого, про психологічні аспекти поведінки дитини, домедичну підготовку, організацію та планування заходів у кризових ситуаціях, пожежну безпеку, евакуацію, цивільний захист в умовах воєнного стану, поводження з вибухонебезпечними предметами, аспекти адміністративної і кримінальної відповідальності за порушення, вчинені дітьми та щодо дітей.

Нагадаємо, кількість українських дітей, загиблих внаслідок збройної агресії РФ зросла, свою статистику нещодавно оприлюднив Офіс генпрокурора.