UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вийшов перший трейлер українського фільму «Довбуш»

Картина вийде на екрани 12 травня 2022 року.

Творці фільму "Довбуш" представили перший офіційний трейлер картини та назвали дату її виходу. Так, прем'єра картина вийде у прокат 12 травня 2022 року.

Творці картини відзначають, що Довбуш – унікальний герой, який віддав життя за свободу свого народу понад три сторіччя тому, а його історія стала безсмертною.

«Довбуш був людиною, яка стала на захист своєї землі, захищала від загарбника! Важкі часи народжують справжніх людей! Звісно, він – герой! Чому це він робив? Бо він міг! І мені теж треба було "змогти" втілити таку фігуру на екрані! Робота над такою стрічкою, вимагала від мене (і не тільки від мене, а й від усіх до неї причетних) просто надлюдської витримки! Це, без перебільшення, найважча моя роль! А також – найцікавіша! Ми намагалися зробити нашого Довбуша максимально живим і зрозумілим для широкого кола глядачів», - заявив виконавець ролі Довбуша Сергій Стрельников.

Читайте також: Опубліковано тизер спеціального епізоду до 20-річчя фільмів про Гаррі Поттера «Повернення до Гоґвортсу»

Дія фільму відбувається в Карпатах у XVIII столітті, двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, інший – справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.