UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відомо результати жеребкування "Євробачення-2011"

Результати жеребкування "Євробачення-2011" стали відомі в Дюссельдорфі (Німеччина) у вівторок, 15 березня. Представниця України Міка Ньютон (сценічний псевдонім Оксани Грицай) виступить у другому півфіналі під шостим номером.

Імена п'яти фіналістів вже відомі. Вони представляють країни, які є найбільшими донорами Європейської телерадіомовної спілки (EBU) - організатора конкурсу.
Переможниця 2010 року, співачка з Німеччини Олена Майер-Ландрут вийде на сцену 16-ю з піснею «Taken by a stranger». Тенору з Франції Аморі Васса і британській поп-групі Blue, яких букмекерські контори й музичні критики називають в числі фаворитів, випали 11-й і 14-й номери відповідно. Виконавці з Італії та Іспанії отримали 12-й і 22-й номери.
Учасників фіналу з інших 38 країн Європи та з Ізраїлю буде обрано за підсумками двох півфіналів.
Олексій Воробйов представить на конкурсі Росію вже в першому з них - 10 травня. Росіянин виступить під англійською версією свого імені Alex Sparrow з композицією «Get you» сьомим. У цей же день з колишніх радянських республік у боротьбу під номером 4 вступить Вірменія, 18 - Азербайджан, 9 - Грузія і 17 - Литва.
Другий півфінал відбудеться 12 травня. У цей день серед інших на сцену вийдуть учасники з Білорусі (номер 16), Латвії (номер 17, Молдови (номер 7), України (номер 6) та Естонії (номер 15).
За матеріалами Deutsche Welle