UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великдень 2020: рецепти смачних пасок

Рецептів приготування головного великоднього частування безліч і у кожного свої секрети.

Наближається Великдень – світле свято, головним атрибутом якого є святкова паска. Незважаючи на те, що традиційна страва одна, на даний момент існує безліч її рецептів і варіацій. Хтось пече традиційну дріжджову паску, хтось- сирну, а хтось - краффін або панеттоне.

Класична паска

Як пише автор рецепта Лілія Цвіт, паска за її рецептом виходить солодка, волога, запашна і рум'яна. Прикрасити її можна не тільки традиційною глазур'ю, але і косами, як показано у відео.

Для приготування паски знадобиться. Опара: молоко - 0,5 л, дріжджі - 100 г (сухих - 30 г), цукор-3 ст. л. (Від загальної кількості), борошно - 8 ст. л. (від загальної кількості), Тісто: жовтки - 10 шт., сметана (домашня) - 100 г, смалець (свинячий жир) - 50 г, масло 82% - 150 г, олія нерафінована - 50 мл, сіль - 0,5 ч. л., цукор - 300 г, ванильнильний цукор - 1 п. 16 г, борошно просіяне (загальна кількість разом з опарою) - 1450 г, куркума - 0,5 ч. л., лім.цедра - з 1 шт. горілка - 1 ст. л., сухофрукти - 400 р. З цієї кількості інгредієнтів виходить чотири паски вагою 800 грамів.

Заварна дріжджова паска

Валентина Хамайко також пропонує рецепт дріжджовий паски, але цього разу тісто заварне. Для нього знадобиться: свіжі дріжджі - 20 г, цукор - 150 г, вершки 15% - 225 г, масло - 75 г, борошно - 500 г, олія - 25 мл, 2 яйця + 2 жовтки, білки - 2 шт на глазур

Сирна паска

У Валентини Хамайко є і ще один рецепт паски, на цей раз сирної, бездріжджової. Вона готується без випічки. Варіантів рецептів два: класичний і кокосовий.

Класична сирна паска: сир - 600 г, жирність не менше 4%, вершки 15% - 200 мл, цукор - 100 г, желатин -10 г +20 г води, ваніль

Кокосова: сир - 550 г, жирність не менше 4%, вершки 15% - 200 мл, цукор - 100 р, кокос стружка - 50 г, желатин -10 г +20 г води, ваніль.

Наголошується, що цукор можна замінити згущеним молоком, але тоді вершків потрібно 100 мл.

Паска-краффін

Руслан Сенічкін зізнався, що давно хотів приготувати паску за цим рецептом, але не наважувався. І все ж, ця паска є "справжнім хітом великоднього столу".

Інгредієнти: 3 яйця, 350 г борошна, цукор, куркуми, 100 г журавлини, 100 г родзинок, 150 г мигдалю, 130 г вершкового масла, 30 мл апельсинового соку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Паска-панеттоне

Лілія Цвіт запропонувала ще один варіант паски, яка нагадує традиційний міланський різдвяний кекс. Секрет приготування такої паски – заварна здоба.

Інгредієнти. Для опари: 50 г дріжджів, 150 мл молока, 150 р борошна, Для здобного тесту: 200 г масла 82%, 150 мл молока, 3 жовтки, 200 г цукру, 500 г борошна, Додатково до тесту: 2 білка, щіпка солі, 150 г борошна, Наповнювачі: 200 г родзинок, 30 мл коньяку, цедра з 1/2 лимона, цедра з 1/2 грейпфрута, 4-5 шт кардамону, 1/2 ч. л. куркуми, 1/2 ч. л. мускатного горіха, 1 п. (16 г) ванільного цукру.