UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні вперше поставлять оперу Штрауса за п'єсою «Саломея»

Подивитися оперу можна буде онлайн.

9 листопада у Києві за підтримки Українського культурного фонду відбудеться допрем'єрний показ-презентація мультимедійної містерії Salome tech. Як зазначають організатори, подивитися оперу можна буде у двох форматах: онлайн та офлайн.

Це буде нова сценічна постановка на основі опери Ріхарда Штрауса «Саломея» за п'єсою Оскара Вайлда. Саломея – це біблійна принцеса, яка стала одним із найяскравіших образів у світовій культурі.

Постановка поєднає класичний оперний вокал, електронну музику, відеомепінг та світлове шоу. Водночас це дозволить відчути ефект занурення у дійство.

Читайте також: Червона зона у Києві: як працюватимуть столичні театри

Це буде перша постановка «Саломеї» в історії України. Прем'єра опери відбулася у Дрездені ще 1905 року. Російська імперія забороняла постановки через ідеологічні питання, заборонена була опера і в радянські часи. Цікаво, що однією із перших виконавиць головної партії була українка Соломія Крушельницька, але не на рідній сцені.

П'єса «Саломея» Оскара Уайльда не має позитивних героїв і тому вона не може мати щасливого фіналу. Це трагічна ілюстрація, яка показує, що відбувається, коли віру змінюють на гордість, любов на пристрасть, а гідність на вартість.

Онлайн-трансляцію можна буде переглянути за посиланням, а офлайн оперу показуватимуть у концертному залі Дитячої школи мистецтв №2 ім. Веріковського. Разом з тим кількість місць обмежена, необхідна реєстрація, а також наявність зеленого сертифікату або тесту на коронавірус (ПЛР або експрес на визначення антигену), зробленого не пізніше 72 годин до показу. Зареєструватися можна за посиланням.