UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Англії зіпсували графіті Бенксі на стіні колишньої в'язниці

Художники вважають, що малюнок був зроблений на підтримку переобладнання будівлі на центр мистецтв

Невідомі зіпсували графіті британського вуличного художника Бенксі, які він намалював на стіні в'язниці в Редінгу, місці ув'язнення письменника Оскара Уайльда, повідомляє Independent.

На графіті Бенксі зображений в'язень в смугастій тюремній формі, що збігає зі своєї камери по мотузці з простирадла Один кінець мотузки перекинутий через цегляну стіну, до іншого прив'язана друкарська машинка. Невідомий зафарбував друкарську машинку червоним, а під малюнком додав напис Team Robbo/«Команда Роббі».

Такий тег залишав конкурент Бенксі, графіст і андерграундний художник Джон «Король» Роббі. ЗМІ писали, що їх суперництво почалося 12 років тому, коли Бенксі розмістив свою роботу поверх малюнка Короля Роббі. Сам Роббі помер в 2014 році.

Графіті на стіні в'язниці зазнали ще однієї трансформації. Житель Пангборн Роббі Хилер за допомогою розчинника і порошку стер частину напису. «Я знаю історію Бенксі, але вона не дає людям права робити це. Боляче на це дивитися», - сказав він, уточнивши, що сподівається на можливість реставрації фрагмента з друкарською машинкою.

Бенксі намалював графіті зовсім недавно, 1 березня. З 2013 року будівля була у занедбаному стані. У 2019 міська рада запропонувала відремонтувати будівлю і віддати під центр мистецтв. Мистецтвознавці вважають, що таким чином вуличний художник підтримав цю ідею.

Читайте також: Картину Бенксі виставлять на аукціон, щоб зібрати гроші для медиків

Раніше Бенксі в своєму Instagram опублікував нову роботу, яка присвячена знищенню пам'ятника Едварду Колстон в Брістолі. На малюнку зображений сам пам'ятник, а також учасники протесту, які намагаються його знести.