UA / RU
Підтримати ZN.ua

Universal Music купила права на всі пісні Боба Ділана за 60 років

В цілому, права куплені на 600 композицій.

Компанія Universal Music Publishing Group (UMPG, входить в Universal Music Group) купила права на всі пісні американського музиканта Боба Ділана, який в 2016 році був удостоєний Нобелівської премії з літератури. Як говориться в повідомленні компанії, в цілому, права куплені на 600 пісень, які були написані з 1962 року.

У заяві Ділана називають «одним з найвеличніших авторів усіх часів, культурну важливість якого не можна переоцінити». Відзначається, що тепер Universal належать права на такі класичні твори, як Blowin 'in the Wind, The Times They Are A-Changin' та Like a Rolling Stone, а також останній альбом Ділана Rough and Rowdy Ways.

New York Times зазначає, що угода укладена безпосередньо з музикантом, який протягом довгого часу сам володів усіма правами на свої твори. Сума угоди офіційно не розголошується, але видання оцінює її більш ніж в 300 мільйонів доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Shazam назвав пісні, які користувачі шукали найчастіше

У березні цього року Ділан представив першу за вісім років пісню. Композиція довжиною майже 17 хвилин отримала назву Murder Most Foul і присвячена вбивству Джона Кеннеді.