UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українське кіно на Netflix: декілька драматичних картин на осінній вечір

На стрімінговому сервісі Netflix є ціла добірка українських фільмів різних років. Ми зібрали декілька з них, за переглядом яких можна затишно провести похмурий осінній вечір. 

Читайте також: З’явився трейлер фільму "Клондайк" про катастрофу МН17 на тлі історії подружжя з Донбасу

"Клондайк" Марини Горбач. Військова драма 2022 року розкриває історію сім'ї в українській глибинці на Донбасі, поряд із кордоном РФ. Вагітна Ірка та її чоловік Толік чекають на появу первістка, але в липні над селом збивають літак з сотнями пасажирів із різних країн. Не виживає ніхто. Так пару наздоганяє темна реальність війни. Гостроти сюжету додає те, що брат головної героїні перебуває по іншу сторону барикад. 

Читайте також: Під час обстрілу Покровська постраждав поліцейський – герой фільму «20 днів у Маріуполі»

"Я працюю на цвинтарі" Олексія Тараненка, 2022 рік, виробництво Польщі та України. Не позбавлений цинічності та певної мізантропії Олександр виховує доньку підліткового віку і заробляє на життя виготовленням надгробків. Попри відсутність великого бажання бачитись із людьми, на роботі 35-річному чоловіку не завжди вдається залишатись наодинці серед могил, вінків та штучних і живих квітів. 

Читайте також: Фільм Олега Сенцова "Носоріг" підтримав Польський кіноінститут

Кримінальна драма  "Носоріг" Олега Сенцова переносить у буремні 90-ті. В українській провінції Вовчик живе у небагатій сім'ї, знає що таке нестача їжі, алкоголізм близьких людей, запроторення за ґрати батька, втеча сестри заміж задля кращого життя та травма брата, який пройшов Афган. 

Читайте також: На війні загинув актор «Носорога» Євген Світличний

Малий  проходить через знущання місцевих хуліганів і поволі виковує власний характер. Подорослішавши, перетворюється на головоріза на прізвисько Носоріг і відкриває для себе всі напівтони кримінального світу.

Більшість згаданих фільмів, звісно, можна подивитись і на українських сервісах перегляду кіно. Наприклад таких, як "Енеїда". Зокрема, наступний фільм.

"Чорний ворон" 2019 року. Режисер – Тарас Ткаченко

Захоплююча історична драма за однойменним бестселером Василя Шкляра про запеклу боротьбу українських повстанців у Центральній Україні проти радянської окупації у 1920-х роках.

Читайте також: "По той бік миру": команда Сил ТрО представила документальний фільм про злочини РФ на Київщині

Сюжет охоплює найбільш похмурий і безнадійний період цієї боротьби для повстанців: усі основні їхні сили були вже розгромлені, не лишилось надії на жодну інтервенцію, геть згасала будь-яка практична підтримка козаків з боку мирного населення. 

В центрі сюжету - історія життя та кохання отамана повстанців Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки…

Читайте також: На Венеційському кінофестивалі покажуть новий фільм Антоніо Лукіча

«Мої думки тихі» – трагікомедія Антоніо Лукіча 2019 року. За сценарієм молодий звукорежисер і невдаха Вадим отримує замовлення від клієнта з Канади з проханням записати голоси рідкісних тварин та пташок української фауни Закарпаття, однак завдання ускладнюється тим, що у подорож Закарпаттям разом із Вадимом вирушає його мати-таксистка.