UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна вийшла у фінал «Євробачення-2022»

Фінал конкурсу відбудеться 14 травня.

У Турині відбувся перший півфінал пісенного конкурсу "Євробачення", за результатами якого було визначено перші 10 фіналістів. Серед них і представники України, гурт Kalush Orchestra.

Читайте також: "Євробачення-2022": текст пісні Stefania представників України

Крім українців, до фіналу вийшли також представники Швейцарії, Вірменії, Ісландії, Литви, Португалії, Норвегії, Греції, Молдови та Нідерландів. Другий півфінал пройде 12 травня, тоді стануть відомі ще 10 фіналістів.

Скріншот Європейська мовна спілка/YouTube

Крім того, вже точно відомо, що у фіналі виступатимуть представники країн "Великої п'ятірки": Франції, Німеччини, Великої Британії, Іспанії та Італії. Остання також є країною-господаркою цьогорічного конкурсу.

Фінал конкурсу відбудеться 14 травня.

Згідно з прогнозами букмекерів, Kalush Orchestra є одним з головних претендентів на перемогу. До фаворитів входять також представники Італії та Великобританії.

Нагадаємо, Європейська мовна спілка (EBU), яка є організатором «Євробачення», вирішила усунути Росію від участі після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Продюсерка Симона Мартореллі заявила, що виключення Росії пов'язане з «цінностями, на яких заснована EBU».