UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна очікує, що Росія призупинить військові дії під час візиту Папи Римського – посол

Посол України в Ватикані вручив вірчі грамоти папі Франциску.

Україна очікує, що Росія призупинить військові дії під час можливого візиту до Києва папи Римського Франциска, повідомив український посол у Ватикані Андрій Юраш після зустрічі з Папою Франциском для офіційного вручення вірчих грамот.

«Ми зараз обговорювали багато речей на порядку денному, передусім можливий візит Його Святості в Україну. Якщо Росія зрозуміє, що Папа Римський поїде в Україну, то припинить бомбардування хоча б у центральній і північній частині», – процитував Юраша Reuters.

Він зазначив, що розуміє, що Росія тисне на Ватикан, аби папа не їхав до України.

«Для всіх і для Папи стає все більш зрозумілим, що можлива позитивна відповідь на цей виклик відвідати Україну стає все більш і більш життєво важливою з точки зору допомоги Україні (зупинити війну)», – сказав посол.

Нагадаємо, що під час поїздки на Мальту Папа Римський Франциск розкритикував президента Росії Володимира Путіна за вторгнення в Україну, та підтвердив, що розглядає можливість поїздки до Києва для спільної молитви.

Також на щотижневій аудієнції у залі Ватикану в середу, 6 квітня, Папа Римський Франциск засудив різанину у Бучі та поцілував прапор України, який був привезений з цього міста, звільненого від російської окупації. Він також закликав молитися за безневинно вбитих та припинення війни в нашій країні.

Можливість візиту Папи Римського до України розглядалась ще до початку російського вторгнення, однак на тлі останніх подій набула іншого контексту.