UA / RU
Підтримати ZN.ua

Участь в «Євробаченні-2022» візьме 41 країна

На конкурсі виступить представник і нашої країни.

У Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022», який пройде в Турині, візьме участь 41 країна. Так, наступного року на сцені конкурсу виступлять представники Вірменії та Чорногорії, які приїдуть на «Євробачення» вперше з 2019 року.

Як повідомляється на сайті конкурсу, у 2022 році в ньому візьмуть участь Албанія, Вірменія, Азербайджан, Бельгія, Кіпр, Чехія, Фінляндія, Франція, Греція, Ісландія, Італія, Латвія, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словенія, Швейцарія, Україна, Австралія, Австрія, Болгарія, Хорватія, Данія, Естонія, Грузія, Німеччина, Ірландія, Ізраїль, Литва, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Росія, Сан Марино, Іспанія, Швеція, Велика Британія.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

eurovision.tv

Півфінали «Євробачення-2022» відбудуться 10 і 12 травня, а фінал - 14 травня.

Читайте також: Переможці «Євробачення-2021» виступлять у Києві

Нагадаємо, «Євробачення-2021» проходило в Роттердамі в травні цього року. Переможцем став рок-гурт Måneskin з Італії, друге місце зайняла представниця Франції Барбара Праві, третє - представник Швейцарії Gjon's Tears. Гурт Go_A, який представляв Україну на конкурсі цього року, посів п'яте місце.