UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Ніжині відкрили пам'ятник Марку Бернесу

У суботу, 12 листопада, в Ніжині Чернігівської області в рамках святкування 100-річного ювілею від дня народження відкрито пам'ятник відомому радянському актору та співаку, уродженцю міста Марку Бернесу, повідомляє прес-служба Чернігівської облдержадміністрації.

Пам'ятник, що відтворює кадр з фільму "Два бійці", встановлено у Театральному сквері Ніжина. На постаменті напис – "Я люблю тебя, жизнь"! Автор монументу – Володимир Чепелик Профінансував спорудження та встановлення пам’ятника меценат з Прилук, нині мешканець Москви Юрій Коптєв.

Під час відкриття пам'ятника М.Бернесу прозвучали пісні з його репертуару, актори місцевого музично-драматичного театру презентували виставу про життя видатного земляка.

Рішенням Ніжинської міської ради 2011 рік оголошений у місті роком М. Бернеса.

М. Бернес (Нейман) - радянський актор і співак, народний артист РРФСР. Народився в Ніжині 25 вересня (8 жовтня) 1911 року в єврейській родині. Помер 16 серпня 1969 року в Москві.

У 1935 році М. Бернес вперше знявся в кіно. Роль Аркадія Дзюбіна у фільмі "Два бойца" зробила М.Бернеса популярним і відомим багатомільйонній глядацькій аудиторії. За неї актор був нагороджений бойовим орденом Червоної Зірки як учасник роботи над фільмом та як учасник Великої Вітчизняної війни.