UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Черкасах відрився музей шоколаду

У Черкасах відкрився ексклюзивний музей шоколаду «Країна Шоколандія», де представлені витвори мистецтва з солодощів. Протягом місяця відвідувачі зможуть дізнатися практично все про найпопулярніші в світі ласощі, його історію, технологію і секрети і спробувати кращі види прямо з шоколадного фонтану.

У Черкасах відкрився ексклюзивний музей шоколаду «Країна Шоколандія», де представлені витвори мистецтва з солодощів. Протягом місяця відвідувачі зможуть дізнатися практично все про найпопулярніші в світі ласощі, його історію, технологію і секрети і спробувати кращі види прямо з шоколадного фонтану.Більше півсотні солодких шедеврів для музею створювали кращі майстри зі всієї України. Какао почали вирощувати три тисячі років назад. Першими їх спробували стародавні індійці - ольмеки, потім - майя. Шоколад вважали напоєм богів. Плоди какао використовували і як розмінну монету. Авокадо міняли на три боби. А за сотню можна було купити раба, індичку, краба або рибу. І вже в ті часи процвітали фальшивомонетники. Набивали боби глиною, заклеювали і пускали «в хід». Масово вирощували диво-рослину ацтеки. Юлія Пудова, екскурсовод: «У ацтеків був імператор Монтесума, який дуже любив напій шоколад. Монтесума мав великий гарем і пив літрами цей напій, який стимулював його чоловічу силу». До Європи какао привіз іспанський завойовник Ернандо Кортес. А першу шоколадну плитку створили в Мексиці у вісімнадцятому сторілітті. Сьогодні світ дивують справжні витвори солодкого мистецтва. За годину художники малюють шоколадні картини. У Празі таким полотнам присвятили цілий музей. Солодка «фарба» дуже зручна, тому і картини виходять реалістичними. Андрій Яблочков, організатор виставки: «Шоколад розтоплюють і додають харчові фарбники. Виходить як масляні фарби різних квітів. Художник пензликом починає малювати картину». На створення музею в Черкасах витратили дев'ятсот кілограмів шоколаду. Виставка працюватиме місяць, так само як і шоколадний фонтан. Його щодня поповнюють двома ящиками шоколаду. За матеріалами ICTV