UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ заявили про імунітет до коронавірусу у Санта-Клауса

Санта зможе доставити подарунки дітям на Різдво.

Санта-Клаус цього року все-таки зможе доставити подарунки дітям, навіть не дивлячись на пандемію коронавірусу. А все тому, що у нього імунітет до захворювання. Про це заявила експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія Ван Керкхове, повідомляє «Медуза».

«Я розумію тривогу дітей, [які хвилюються, що Санта-Клаус не прийде на Різдво, тому що є літнім і входить до групи ризику по COVID-19]. Але можу вам сказати, що у нього є імунітет. Ми недавно з ним спілкувалися, він прекрасно себе почуває», - зазначила вона.

Керкхове також додала, що лідери багатьох країн послабили обмежувальні заходи для Санта-Клауса, щоб він міг доставити подарунки дітям. Але вона нагадала, що діти повинні дотримуватися дистанції з Сантою, серйозно ставитися до коронавірусу і слухатися батьків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Financial Times розповіла, яким буде Різдво в епоху коронавірусу

Нагадаємо, уряд Бельгії вирішив пом'якшити карантинні обмеження, пов'язані з новим коронавірусів, для двох місцевих аналогів Санта Клауса - Сінтерклааса і Пер-Ноеля, щоб ті могли доставити подарунки дітям. Міністр охорони здоров'я країни Франк Ванденбрук написав Сінтерклаасу лист, в якому заявив, що того звільнять від необхідності дотримуватися 10-денний карантин при прибутті до Бельгії.