UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великій Британії викрали рідкісне видання "Гаррі Поттера" і ще 11 книг

Зникло, в тому числі, перше видання "Хоббіта".

З дому в британському місті Тетфорд викрали рідкісне видання книги Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і філософський камінь", вартість якого оцінюється в 40 тисяч фунтів стерлінгів, повідомляє ВВС.

Наголошується, що пограбування сталося між 8 і 9 січня, в загальній складності викрадено 12 рідкісних книг. У їхньому числі перше видання "Хоббіта" Джона Роналда Руела Толкієна , чотири перших видання казок про Вінні-Пуха Алана Олександра Мілна, перше видання "Кольора чарівництва" Террі Пратчетта.

За словами представників поліції, книга про Гаррі Поттера також унікальна тим, що знаходилася в рідкісній червоній коробці. Викрадений також примірник "Великого Гетсбі", який був випущений у 1925 році і зберігався в синій коробці.

Поліція закликала громадськість, особливо книжкових дилерів і співробітників спеціалізованих книжкових магазинів, проявити пильність у разі, якщо ці видання будуть запропоновані до продажу.

Раніше повідомлялося про те, що рукописна версія книги Джоан Роулінг "Казки барда Бідла" була продана на аукціоні за 467 тисяч доларів.